Träning inomhus – tur

Standard

IMG_2270.JPG
Fick inbjudan att träna i hundhallen igår med en massa boxrar. Var roligt och skönt att va inne. Är lite besviken på mig själv för jag har inget minne, helt förvirrad, trött och ingen koll på vad jag gör… Men hundarna var nöjda!
Det börjar tex lossna en del grejer för karma… Hon kan nu gå sakta mot leksak utan koppel, tränade att börja gå åt två håll igår.. Vart lite förvirrat då jag inte tänkt igenom alla scenarion innan, men det löste sig! Så med en liten tvekan efter vändningen så förstod hon i alla fall den gången… Karma tar ju lite längre tid på sig än rusa… Men kul att hon börjar bli lite mindre frustrerad… Vi håller kanske på att synka oss nu! Har ju två så olika hundar, så det tar ett tag… Körde lite fokus och koncentration med störning,,, det var för svårt.. Hon tyckte det var en svår miljö redan från början och jag började med detta… Inte så smart… Blev en del frustration, så använde lite mer hjälper… Glömmer att hon inte är van att träna i alla miljöer… Hon fick till några fina helt om också.. Tränat en liten minikedja som jag lyckats sätta ihop nu… Hopp – Tasstarget – sitt. Blev riktigt bra! Kändes som att hon förstått varje del så det vart lätt för henne att förstå. Tror jag måste jobba mer på detta sätt med små delar för sig…. Mindre delar än jag är van vid…
Hon har dessutom lärt sig hålla fast lite!! Tog bara ett halvår 😉
Sen fick hon springa lite, runda med ingång sen…. Hon har förstått att hon ska in till sidan, men inte att hon ska sitta rakt… Så där ska jag använda mer hjälp under en period… Ska verkligen försöka anpassa träningen så hon slipper bli frustrerad = ljudlig….
Hon fick avsluta med en plats… Och det gick bra att ligga kvar… Men att lägga ner sig gick inte lika bra.. Hon var lite för fokuserad på leksaken… Så då fick hon göra typ 2-3 kontaktövningar efteråt med extern belöning….

Rusa fick träna fjärr…. Gick inge bra… Mer fel än rätt… Hon var lite för taggad tror jag.. Får inte riktigt till det där momentet… Men det är jag som inte klarar förklara exakt för rusa… Hon behöver ju bara en bild så gör hon rätt hela tiden sen… Som med vittringen tex…. Sen jag visade henne med ett sätt hon fattade har hon nästan aldrig tagit fel….. Förutom idag då! Vet inte vad som hände… Men hon var dålig på att koncentrera sig… Sen tränade vi lite dirigering också…. Hon är ganska rolig där… Springer hon fel och jag säger ”nä, fel” då springer hon direkt till andra…. Men poletten känns som den börjar falla ner lite… Hon måste bara få tänka över saken lite…. Är ju bara typ 3-4 pass jag gjort detta…. Men blev många rätt.. Dock var skick till kon som bortblåst… Men det är ju inte så konstigt för jag har ju aldrig lärt henne det… Den lärde hon sig själv, och nu i en annan miljö blir det såklart svårare….

Hann med lite sitt – ligg – stå under baklängesmarsch också.. Blir fler och fler rätt och färre chansningar… Hon tror ju ofta hon vet, så då chansar hon på att det är så…. Ställandena var däremot inte så fina.. Har nog inte tränat på ställande under gång på evigheter!

Var i alla fall kul och skönt att få komma bort lite och tänka på annat….

Rusa är förresten lite speciell…. Vem somnar med huvudet i matskålen??

IMG_2242.JPG

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s