Tävlingar 

Standard

Nu är våren här, och genast blev det kul att träna, gå promenader och hitta på annat roligt.

Jag har anmält Karma till en appelltävling snart. Ska bli jättekul, men vissa moment i lydnaden är katastrof. Kommer avstå framförgåendet, för där är vi inte klara och hon blir bara frustrerad när hon inte vet vad hon ska göra. Vi tränar lite varje dag på tomten, men har varit på lite andra ställen också, tex en gräsplätt vid jobbet och vid min mammas lägenhet. Vi har tränat på hoppet, och det är inga problem att hoppa högt som det varit för rusa. Däremot är det problem att komma in i position efter hoppet… Hur svårt ska det vara liksom. Alla ingångar är fördjävliga… i inkallningen så sitter hon i alla fall brevid, men jättesnett.. Apporten är jättesnygg förutom avslutet, där vi inte får till det alls, surprise! Har bestämt att jag ska börja fixa ingångar framför, för jag får aldrig till ingångarna för nån hund, så då blir det i alla fall lättare att träna ingångar separat. Men Karma fattar ingenting just nu, släpper apporten, piper, skäller, hoppar… ja… vi får väl se, men borde kunna få nåt poäng på det i alla fall, för resten är faktiskt snyggt med bra tempo både ut och in… Sätta ihop flera moment verkar också funka ganska bra, och förutom framförgåendet så är det mest ingångar av  alla slag som inte sitter… Vi får väl se, det kan gå hur som helst, beroende på om hon blir frustrerad, då kommer det ljud och hopp och snurr..

Spåret tränar vi vidare på. Hon behöver jobba för att få snyggare vinklar, för hon tappar och letar sen upp spåret igen, jag vill ju ha det utan tapp och i spårkärnan.  Kommer nog lösa sig med lite mer träning..

Rusa har jag anmält till en till lydnadsklass 3. Vi har ju lite kvar att jobba på i eliten, så tänkte vi tävlar några treor till och ser om det kanske blir ett LP. Körde några moment idag, och gör jag rätt så verkar de sitta bra faktiskt. Måste dock träna mer på metallen och hopp apport… Ställandet har blivit mycket bättre och bra tempo båda sträckorna… rusa är sjukt pepp nu.. hon har inte ont i nån tass längre och vattenträningen verkar ha snabbt gett resultat. Spännande med tävling så vi får utvärdera lite..

Här nedan är Karmas spår idag, karma spårade den röda linjen. man kan se att hon tappade en hel del i en vinkel över vägen…

Spårade i tisdags också i en park med stora gräsytor.. Gjorde massa vinklar, och avslutade med serpentiner.. Hon var lite väl taggad i början, mitten var grym men serpentinerna var för svåra..

Men i båda spåren plockade hon lätt in alla pinnar, trots att jag gömmer dom… Så himla kul!

      

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s