Träna varje dag – tävling 

Standard

 
  nu har vi tävlat igen. Ett 2a pris igen.

Denna gång tänkte jag verkligen på att jag skulle säga ”sitt” med rätt tonläge, men när jag sa det så hör jag att det blir fel och ser hur hon lägger sig… Haha… Klantigt..

Hade tränat lite annan position i fria följet för jag störde mig så på att hon gick för långt fram.. Fick kommentaren att hon trängde istället. Men de största avdragen får vi för sneda sättanden och tapp i helt- och höger-om. Ingångarna var katastrofala och i fjärren blev hon lite väl fokuserad på belöning av planen och lyssnade inte. 

Hon var jävligt pepp på plan och hoppade och klapprade tänder… Fick helt ok betyg på moment vi brukar ha dåligt på. Men läxa är att träna ingångar och vändningar… sen även med externbelöning för nu har hon fattat att det är utanför planen hon får belöningen på tävling… Hon blir lite väl fokuserad på det! 

Haha dom som inte känner henne skulle nog inte tro på att hon bara vill av plan för hon lärt sig var belöningen finns… men hon reagerar precis som vid platsliggningen där hon blir så sjukt taggad vid uppsitten för hon vet att belöningen finns utanför… Då kan hon inte koncentrera sig.. Hon vet att fjärren är sista momentet och började tagga massa, ju fler skiften desto mer fokuserade hon på att komma av plan.. Måste helt enkelt lära henne att koncentrera sig trots extern belöning.

Vi tar en paus i tävlandet och jobbar på de delar som behöver bli bättre samt elitmomenten… Sen blir det nya tävlingar i höst.. 

Fortsätter fixa med spåret och kanske blir det lägre-tävling i höst.. 

Tränar lite varje dag på småsaker.. Karmas och rusas ingångar, karmas framförgående, hopp och apport.. Samt rusas fria följ mm…  Med karma är det hjärntvätt och rusa måste jag lista ut nya sätt att förklara vad jag vill…. Och bygga detaljer på hennes förväntan.. hon som så gärna vill vara steget före och veta vad som ska komma här näst..

När jag tränar fritt följ tex så kan jag inte göra sväng åt samma håll flera gånger på rad, då vill hon hela tiden svänga åt det hållet.. Hon lär sig sjukt snabbt saker och ja, då lär hon sig ju även fel saker lika lätt….

Gäller att lära känna hundarna riktigt bra för att lyckas med träningen… Det är nåt jag lärt mig av att ha rusa och karma… Att alla är så sjukt olika i hur de förstår… Man får helt enkelt förklara på olika sätt… Spännande!

  

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s