Certifiering, spår och massa annat roligt.

Standard

IMG_3978

Inte haft en paus på tre veckor, och nu i helgen känns det så skönt att bara landa lite hemma. Saknar verkligen vårt hus och Mathieu när jag inte är där.. Vi bor så himla fint!

Jag har i alla fall hunnit bli Certifierad Hundfysioterapeut och nu är det bara hundsjukvårdskursen som ska bli klar innan jag inte behöver studera mer. Det är väldigt skönt att ha kvar allt material som jag kan kolla tillbaka på när jag jobbar..

Jag har fått bo hos bästa Marlene hela året när jag varit på mina kurser, så himla snällt. Har varit så roligt också, hon är verkligen en bra människa! Sist så gjorde vi roliga spår som korsade varandra hit och dit och hundarna klarade det riktigt bra! Tror de tycker det är roligt med lite utmaningar!

Rusa får fortfarande bara gå frispår med dosor med godis i. Hon får lösa alla problem själv och jag kan analysera henne på ett bra sätt. Har kommit fram till en del saker hittills. Tex så blir hon väldigt frustrerad när hon tappar spåret. Det är oftast när hon blir störd av något som det händer. Då kan hon gärna ta upp ett annat spår eller börja äta gräs eller göra andra överslagshandlingar. Ibland hittar hon andra ”roligare” saker att göra men då går hon att säga till. Det som är bra just nu är att jag faktiskt märker lite skillnad på de olika tillfällena. Det gör att jag kan säga till henne när hon ”väljer bort” spåret och ropa på henne när det blev lite väl fel.. Lite stöttning liksom. Behöver ändå säga ifrån lite milt när hon äter gräs/bajs oavsett anledning, för annars blir hon så fast vid det. Men känns som detta sätt gör att hon får lite mer självförtroende. Sen jag började med detta har hon inte missat en enda dosa. Hon kan! Men det går inte så fort, så det är viktigt nu att lära henne lösa problem snabbt när de dyker upp…  I slutet av månaden har jag privatlektion med Frida Wallén och då kanske vi kan utveckla detta.

Grejen är ju att jag alltid tycker det går framåt när jag provar nåt nytt, men sen går det tillbaka igen. Men jag tänker att varje sak jag gör ju hjälper litegrann för oss att komma framåt.

Karma behöver träna på vinklar och korsande spår. Just nu är hon konvalescent för hon blev kastrerad för en vecka sen. Så jag har mest tränat detaljer till ingångar, lite fritt följ och godisspår. Jag måste ha godis i så jag får ner farten, vill ju inte hon ska få problem med läkningen. Men det har också gjort att jag kan göra massor med vinklar på väldigt liten yta. Det är roligt att se hur hon löser det bra. Spåret här nedan är bara 60 m långt. Så spetsvinkeln borde ha bara 1-2 meter mellan sig. Men hon gick hur bra som helst! (ps. spåret tog inte 7:44 min..haha)

IMG_4132

Ja, vi jobbar helt enkelt på, och när vi inte gör det så går vi på promenader och så.. Just nu blir det ju knappt några promenader för att Karma ska läka. Men rusa har fått vattenträning 2 dagar förra veckan samt en ganska lång cykeltur med min sambo. Inte lätt att få till allt….

Här nedan kan ni se ett litet klipp på Rusas spår. Som ni ser så har hon inte högsta tempot, men hon är noggrann. Men hon måste hålla sig till spåret hela tiden för annars hinner man inte runt. Eller åtminstone lösa problemen fort.. När hon skakar på sig uppe på stenen så har hon tappat spåret.. Så det är mycket såna grejer hon gör.. Men det här spåret var 800 m, med störning av ett helt skelett av ett rådjur, och rådjursbajs i massor i spåret, och tre rådjur som sprang 30 m framför oss. Ändå klarade hon att hålla kvar i spåret! Hon hittade alla grejer och valde bort bajset! Så jag är väldigt nöjd. På så sätt kan man ju se att hon åtminstone är intresserad av spåret, men det är nåt annat som är konstigt…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s