Vi nördar på!

Standard

Vi nördar vidare. Karma mår jättebra och börjar bli lite för pigg efter kastreringen. Nu har det gått 10 dagar och jag är SÅ less på koppel! I alla fall så blev hon alldeles för jobbig, så jag la ett spår på 900 m. Det var stormvind och jag brydde mig inte hur det skulle gå, bara att jag skulle göra det svårt så hon fick jobba hårt. Och det vart svårt, Äng, skog, klippor, träsk, över ett dike…

Men för karma var det såklart inga problem. Hon är sjukt duktig. På klipporna blev det svårt för där blåste det som fan och jag antar att det inte fastnar så mycket lukt på stenarna, men hon löste det och vi kom runt på 20 min trots svåra förhållanden! Häftigt att se hur hon kan klara sånt där. Appellspåret lär ju inte va svårt… Dessutom så tog hon vinklarna så snyggt på ängen! Så vill jag se dem på tävling! Men det är ju inte spåret som är problemet på tävling, det är att vi inte är riktigt klara med lydnaden. Jag jobbar på ingångarna ganska mycket och att komma in framför går riktigt bra, nu ska vi bara få till ett bra avslut därifrån så kommer det bli riktigt bra. I fria följet tränar vi på höger om och helt om.. Vi är inte riktigt där än, men jag är verkligen dålig på att träna in dom svängarna snyggt. Nån dag kanske!

Rusa fick istället köra lite ”rapport”. Började med korta budföringar som fick bli längre och längre, sedan med lite förlängningar. Hon älskar att springa rapport.. Öronen bakåt och högsta fart. Hon sprang många många kortare skick tills hon blev trött. Var roligt!

Så himla bra med jobbet nu, är ledig på onsdag eftermiddagar så då gör vi alltid något med hundarna. Sedan torsdag förmiddagar hinner man också med litegrann..  Måndagar och fredagar blir träningsdagar också och helgerna blir det promenader eller trädgårdsarbete. Passar oss riktigt bra!

Idag köpte jag klövjeväskor till hundarna. De har 3-4 veckor på sig att träna upp sig inför en vandring vi ska göra. De får bära sin egen mat tänkte jag..

Man hinner med så mycket när man är ledig mer…

Här nedan är karmas spår, ser dock att början över ängen saknas..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s