Hinner inte med..

Standard

  
Har tränat ganska mycket denna vecka och förra veckan. Inte ens hunnit med att skriva. Det har varit så kul att träna med lite olika folk, något jag verkligen saknat sen i höstas. Riktigt pepp nu! 

Har hunnit med 3 spår. Alla med tydligt påsläpp, då jag håller i selen och när hon vindar skickar jag på henne med ”spårkommando”. Det har gått bra! Mer pepp och mindre osäkerhet för varje spår, nu är hon tillbaka till sitt vanliga spår-jag. Dock har hon fortfarande lite problem i vinklarna. Hon tappar spåret, men letar sen hela tiden och tar upp det igen. Vill ju gärna ha snygga vinklar! Dock är hon tydlig när hon tappar spåret så man kan stanna och låta henne leta… Alla pinnar in i ett snabbt tempo i alla fall! Det kan ju inte va helt perfekt, då har man ju inget att jobba mot 😉

Rusa har fått spår på högst 100 m. 3 st också. Där har vi jobbat med vinklar då hon ska visa när hon tappar istället för att ”skenspåra” och sen jobbar vi kontinuerligt på självförtroendet. Lätt ska det va, och göra henne stolt!

Jobbar också på att hon ska kunna dra i selen för att komma fram till en leksak (försöker jobba upp kampen mycket nu som jag och Frida pratade om). Hon vågar inte ta i… Klart hon inte kan dra i selen i spåret om hon inte kan dra i selen för en leksak nära henne… Kommer nog ta lite tid för hon verkar ha dåligt självförtroende där också… Vi jobbar vidare! 

Lydnad har vi också hunnit med några pass. Funderat på karmas ingångar efter utvärdering av hela appellen där hon satte sig i nån mellan position.. Inte riktigt fot men inte riktigt framför heller. Försökte återgå till ”vanliga” ingångar, men det skapade en stor osäkerhet, framförallt med apporten som hon  började släppa på halva vägen in… Vart lite uppgiven men insåg senare att långsiktiga mål är viktigast! Jag vill inte förvirra henne med nån ”Quick-fix” för att klara tävlingen, utan satsar på IPO ingångar som passar henne bättre i längden. Idag kände jag att jag tänkt rätt då jag fick tillbaka ingångarna med apporten och bort med frustrationen kring hela grejen. Med belöningen i höger hand fick jag dessutom till finare position framför!

Började träna framförgåendet med att kasta boll över huvudet och fick till lite längre sträckor och även några korta stopp. Hoppet lever för att vi ska hinna få till det! Idag gjorde hon dessutom apport-hopp-kedjan utan skall! Så himla pepp blev jag..

Rusa har fått träna kryp, kamp, hopp och rutan. Hon började förutse vad jag skulle säga vid rutan och la sig själv för tidigt. Tränade några skick med att springa rakt igenom och nu går hon bra på djupet igen! Krypet tränar jag som fysträning också så hon ska orka med.. Känns ändå helt ok! Kampen behöver hon jobba på, men det går framåt… Dock tycker jag hon varit lite seg de senaste dagarna… Men det kan va för hon gjort mycket fysiskt med sim, cykling och vattentrask.. Sen lekt som en tok med dom andra däremellan.. Förhoppningsvis är hon bara trött och har träningsvärk.. Håller henne under uppsikt i alla fall…. 

Nu tränar vi vidare i helgen, cyklar lite och nästa vecka blir det vattentrask igen.. För nu funkar den!!

Har gjort en hemsida till jobbet:  http://alphaohm.se 

Roligt att göra såna grejer också..

 
   

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s