Hets!

Standard

  
Karma. Haha. Hon är så pepp! Ger aldrig upp trots att hon är sjukt trött, oavsett om det gäller att tigga en bit mat, spåra eller träna. Hon vill alltid ge allt. 

Men idag var hon ett enda hets. Hon vill så mycket att det slår över. Spåret blev ganska katastrof för hon hetsade så mycket att hon sprang kors och tvärs och hoppade som ett rådjur… Lydnaden gick bra, fast även där var det mycket hets och skall. Hon är så sjukt taggad på allt. Jag undrar om det är för hon egentligen är trött och får kortslutning eller om hon bara börjat få för hög förväntan i träningen. Men värst är det med hoppet och apporten. Men framförgåendet går framåt både när det gäller sträckan och att stå still. När jag gömt grejerna innan så vill hon gärna spåra till dom, så idag tänkte jag på att gå runt så det inte blev ett spår till saken. Då blev det bara lite spårande i början, men lite tveksamt vad hon skulle göra då… Men hon gick framför även om det var snett… Andra sträckan gick jättebra. Sen tränade vi nån gång på att gå framför och sen vända och gå tillbaka. Det funkade också faktiskt. 

Hoppet går bra och apporten också. Tempot är fint och hon gör vad hon ska, men tugg som fan på apporten och skall på hoppet. Dock så tar jag det till tävlingen och jobbar vidare mer i längden. 

Ingångarna börjar bli mer konsekventa sen jag kom på att jag måste göra samma ingångar i alla moment, även hoppet och budföringen mm.. Ska bli spännande att se hur det blir på tävling sen!

I alla fall måste jag jobba med sinnesstämningen i allmänhet så att hon inte ligger på sådär hög nivå hela tiden att hon bara skäller och blir frustrerad.. Mest frustrerad blir hon när hon måste ta upp apporten från marken (utan att springa) och hålla den i munnen… Ojoj… Men jag är nöjd. Momenten känns stabila så att hon kan få poäng, men sen är det en hel del som behövs för högre poäng…

Rusa fick springa i vattentrasken idag, så hon var lite trött och fick träna bara litegrann. Vi fortsätter jobba på bakdelskontroll i högersvängar och ja… Hon svänger ut mycket med bakdelen men kommer på det och svänger in igen sen… Måste nog fundera på hur jag ska gå också… 

Sen fick hon träna på bättre kamp och tyckte det var jätteroligt och har faktiskt fått bättre grepp och självförtroende. Detta ska vi överföra på spåret sen! 

Imorgon blir det vila från spår och lydnad, men på fredag är vi tillbaka på klubben med en ny plan i bakfickan….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s