Kanske något…

Standard

Idag har jag hunnit träna lite lydnad innan jobbet.

Lite frustrerande med Karma som är sjukt uppe i varv och skäller massor nu. Började med att lägga henne när det hände, men det hjälper inte utan blir bara värre, så jag provade nåt nytt. Varje gång hon började skälla och hetsa upp sig så stod jag bara stilla och ignorerade henne tills hon lugnade sig. Konstigt nog verkade det funka. Blir inte riktigt en brytning, men mer att hon inte tjänar något alls på att bete sig så.. Det verkar inte stressa henne och göra henne osäker som en ”vanlig brytning” kan göra. Ska fortsätta jobba vidare på detta.

Jobbade också mycket med externbelöning i bland annat apporten och flera olika moment. Än så länge är det svårt att se resultatet av det, men det är inget som skadar i alla fall. Vore bra om hon kunde koncentrera sig på den och uppgifterna hon måste göra för att få den. Vi får se hur det går. Det svåraste är att inte hamna i mönster och alltid göra samma automatiskt. måste ha nån som säger till mig. Tränade också lite ställande med bollen och rätt förväntan börjar sätta sig nu. lite mer hjärntvätt så kan vi fortsätta till steg 2.

Rusa fick träna dirigering och det vart 100% rätt när dom är helt på sidan av konerna. Tror detta kommer funka faktiskt! Dock har jag upptäckt att jag alltid belönat på samma ställe igen, så nu tar hon upp apporten och tror hon ska stå kvar där.. provar sitta och göra andra saker. Det går nog ganska fort att jobba bort. Tränade lite på det och det blev genast bättre.

Annars så är hon inte i form i lydnaden heller. Tur jag har vet besök på måndag. Tränade bara korta pass och inte så mycket så hon inte fick nån negativ känsla på nåt sätt…

Nu ska jag jobba!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s