Genombrott.

Standard

 Idag kändes det riktigt bra att träna. Det är en sån känsla som gör att det är så himla roligt! När man äntligen hittar något som känns rätt. 

Idag var jag och tränade med Jessica och Ewa. Eftersom jag anmält karma till en ny appell så ville jag verkligen hitta något som gör att hon klarar apporten och hoppet utan att flippa totalt.. Diskuterade med Ewa och kom fram till något som verkar funka.. Det handlar mest om aktivitetsnivå och att hon ska kunna koncentrera sig och hålla rätt sinnesstämning. Känt som jag provat allt med godis och att bryta på olika sätt mm. Men det är lite i detaljer.

– har en rutin som görs innan hoppet och apporten då jag klappar henne på bringan, berättar vilket moment vi ska göra och gör omvänt lockande. När hon känns i rätt sinnesstämning så får hon hoppa/springa. 

– ifall hon skäller så blir jag still, tittar bort och gör ingenting förän hon slutar skälla eller springa i cirklar. Då kallar jag in henne.

– när det blir fel mer än 3 ggr på rad måste jag ändra situationen och hon får tex hoppa emot mig istället eftersom hon verkar tycka det är lättare att göra utan skall.

– jag måste hålla passen korta så hon får klara det så mycket som möjligt innan hon hinner gå upp i varv igen.

– Måste sätta upp tydliga rutiner och kriterier. 

– överträna och störningsträna då svårigheten får stegras sakta…

Alla dessa grejer är nåt som låter rätt självklart i teorin när man väl tänker på det, men det har inte funkat i praktiken tidigare pga små detaljer. Som på vilket sätt jag ger godiset, gör förberedelsen eller ”bryter” vid skall och när hon är för högt i varv..har ju provat alla grejerna tidigare, men inte på rätt sätt och inte tillsammans. Idag fick jag till det, och det var kul för nu har jag en riktig konkret plan för hur jag ska lyckas..

På apporten ska jag först öka koncentration och lugn sinnesstämning även om tempot går ner. När hon sen har rätt känsla och vet vad hon ska göra så kan jag gasa upp henne igen om det behövs…

Rusa fick göra dirigering och även idag 100% rätt trots att jag flyttat apporterna längre mot ”rätt” position bakom konen. Känns som hon har börjat förstå nu!

I fria följet arbetar jag på dom jävla höger och helt om svängarna! Är ju alltid det som det blir nerdrag på.. Släppet har nu i alla fall minskat en bit… Bestämt med Jessica att lära oss att gå på ett visst sätt, och inte bara tänka att man ska lära sig.. Haha.. Träna hemma i köket när man lagar mat 😉 ”höger om marsch! 1-2-3-4” takten i benen.. Hehe… 

Hon fick göra lite kryp och hopp. Krypet är bra och fick även till en fin vänstervinkel.. Hoppet tog hon i med tassarna alla gånger utom en.. Får träna så frekvensen ökar.. Haha

Nä, men var en kul träningsdag som kändes givande! Hoppas det blir en tradition…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s