End of an era

Standard

  

 Sedan 2008 har jag skrivit i den här bloggen. Mest har det handlat om hundar, men ibland om mig själv också. 5 hundar har jag haft under bloggens livstid. Tävling, träning och vardag.

Efter att ha vandrat en lång väg, känner jag att bloggen inte längre är min träningsdagbok. Jag har insett att jag trivs bättre med att begränsa mitt användande av internet i fråga om hundarna. Är ju en människa med dålig självkänsla, och det blir så lätt att känna sig dålig när jag läser om vad alla andra gör, går för kurser, vinner tävlingar. Det försvårar min relation till hundarna, då det blir mycket press istället för att vara roligt. Vad spelar det egentligen för roll vad jag får för poäng på tävlingen? Eller om jag lyckats perfekt med spåret? Eller vilka kurser jag gått och hur bra jag är på hundträning. Jag vinner inte mycket i vår relation av att jämföra mig med andra.

Jag slutade använda Facebook för ett drygt år sen och har känt mig så himla lättad. Jag tränar nu med Ewa varje fredag och med kompisar jag trivs med. Jag vet inte längre hur det går för alla andra 100-tals människor jag följer på Facebook, men det gör inte så mycket. Behöver faktiskt inte veta allt om alla hela tiden. Behöver inte heller veta allt om senaste träningstrenderna. Nu har jag bara min relation till mina hundar och mina träningskompisar. Trivs med det. 

I helgen ska vi tävla, jag och karma, och jag känner att det inte spelar någon roll hur det går för oss eller om vi blir uppflyttade till högre spår på bara en tävling. Vi ska bara ha kul! Det ska bli spännande att vara hon och jag i skogen där jag måste lita på att hon inte virrar bort oss. Kul att se vilket resultat vår träning lett till. 

Därför har jag bestämt mig för att lägga ner bloggen, som jag lagt ner Facebook: allting finns kvar, med det blir inget nytt efter detta. Jag behåller min Instagram för jag gillar att fota och spara de bilder som betyder något för mig. Lite enkel redigering direkt i telefonen. @asah

Det vore jättekul att få fler träningskompisar ändå, så vill ni, får ni gärna maila mig : asah.holmqvist[a]gmail.com

Jag önskar er alla fina framgångar med era hundar både hemma och på tävlingsplanen! ❤️

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s