Rusa

Sida

Foto: Julia

KORAD El Merino’s New Bet ”Rusa”

Australian Shepherd

Född: 2010-08-13
Kennel: El Merinos

HD: B
AD: UA

Rusa har utvecklats till en riktigt bra och balanserad hund. Hon är väldigt mysig, har lätt att slappna av men är samtidigt väldigt lekfull. Hon kan somna vid stationen när vi tränar rapport, för att sedan springa det snabbaste hon kan när det är hennes tur.

Hon är en väldigt smart hund, som gärna värderar varje situation. Hon kan lätt kommunicera vad hon vill och är ganska bra på att få en att luras att göra som hon vill. Denna sida gör ibland att det är svårt att motivera henne när det blir tungt, som i långa spår till exempel, då hon verkar tycka att belöningen (oavsett vilken) inte är värd tyngre arbete. Hon är lätt att träna och lär sig fort. Hon har väldigt lätt att lära sig detaljer och moment som behöver speciell teknik, krypet till exempel. Hon är är tränad i spår och rapport. Lydnad tränar vi ofta och hon är väldigt duktig. En av hennes enda nackdelar är att vi måste jobba kontinuerligt med tempot i lydnaden.

I vardagen är hon okomplicerad och enkel att ha att göra med. Hon går att hantera hur man vill och accepterar till och med att bli buren på axlarna och lyft av främmande människor. Hon är väldig miljöstark och passar in var hon än kommer.

Hon är med mig överallt och vi har nästan växt ihop. Det är en bit av mig som fattas när inte Rusa är vid min sida.

Mer info om föräldrar och släktingar kan ni tills vidare läsa här.

Stamtavla

Klicka, och klicka igen för större bild.


Rusa växer

 

2 månader

Foto: Julia

3 månader

Foto: Julia

Foto: Julia

4 månader

Foto: Julia

5 månader

6 månader

Foto: Sigrid

7 månader

8 månader

9 månader

1,5 år

Foto: Matilda

2 år

Foto: Julia