Vazy

Sida

View a little miss ”Vazy”

Vazys Minneslund

Uppdaterad: 2011-02-24

Australian Shepherd
S67811/2009
Född 2004-12-02 RIP. 2011-02-23
Kennel: Buisson d’amour

Vazy är en underbar hund som har allting som jag söker i en hund. Hon är social och trevlig. Rolig att träna med, eftersom hon är kvicktänkt och aldrig ger upp. Hon älskar att göra saker tillsammans med mig och folk hon känner. Hon är lydig och går att ha med överallt. Hon är uppvuxen i Frankrike där hon fick följa med på fester, restauranger, barer, affärer, ja, överallt. Detta gör henne väldigt miljösäker. Hon är rätt tuff med andra hundar och hennes lekstil uppskattas inte av alla, så hon får inte alltid leka. Hon började sin karriär som agilityhund, något som hon visade intresse för redan som valp. Vi började sedan med lydnaden, för att nosa oss in på olika bruksgrenar. Hennes debut i lydnaden gjordes inte förän relativt sent. Tyvärr var hon med om en olycka som ledde till artros på handlederna och därför kan vi bara fortsätta med lydnaden och vi har även tänkt satsa lite på bruksspår. Hennes skada gör mig verkligen ledsen, eftersom hon visade potential inom alla grenar hon provat. Hon älskar att arbeta och blir mer koncentrerad och vill göra mer ju oftare vi tränar.

Hennes nackdelar är att hon är lite för tuff i lek mot andra hundar och att hon inte kan vara själv. Det är totalt mitt fel eftersom hon alltid varit jättelimmad vid oss, och när jag fick henne så var jag själv i en etta och inget att göra ute, så jag tränade inte på att lämna henne ensam! Dumma jag.. Hon är väldigt fäst vid mig och Mathieu och det kan vara både till för och nackdel.. Hon backar inte heller vid hot från andra hundar, efter att ha blivit påflugen några gånger som ung, men är väldigt signalsäker och duktig på att tyda hundar och försöker alltid undvika bråk, så det går fint med de allra flesta. Skönt också att jag är bra på att läsa henne och kan bryta när jag ser att nåt är på gång. Annars har jag svårt att se andra nackdelar med henne faktiskt…

Vi satsar på ett förstapris i lydnadsklass 3 eftersom hon inte har mycket kvar av sin tävlingskarriär. Dock är det vissa moment som är svåra att träna på utan att slita på handlederna, till exempel inkallning med läggande och ställande, men vi hoppas att vi kan klara det ändå. Ett annat mål är att klara appellklass spår.

 

Resultat:

På grund av problem med registreringen har det blivit så att jag börjat om lydnaden och därmed fått många fler resultat än vad som visas på SKKs hemsida.

Lydnadsklass I :

LP1

* 169 p, 3:e placering
* 134 p
* 181,5 p, 2:a placering
* 143 p
* 186 p, 2:a placering
* 192 p, 1:a placering
* 189,5 p, 1:a placering

Lydnadsklass II

* 157,5 p, 2:a placering
* 175 p, 1:a placering
* 123 p
* 173 p 2:a placering, Klubbmästare i Lydnadsklass 2 hos SASK 2010.


Stamtavla

Klicka, och klicka igen, för större bild.


Vazys Föräldrar

Princesse du domaine d’arinella bianca

Shoc-O-Late One du Plumeau d’Argent


Vazys syskon

Vallaire
Hane

View Tydol Wave
Hane

Vivid Indian Summer
Hane

V’Winnetoo
Tik

V’Wichita
Tik